Чим відрізняється ОСЦПВ від КАСКО?

Розкриємо деякі популярні питання від автолюбителів: Чим відрізняється КАСКО від ОСЦПВ? Навіщо потрібне КАСКО і навіщо ОСЦПВ? Які умови страхування?

Отже, почнемо з визначень цих видів страхування. КАСКО – це вид страхування вашого автомобіля від будь-якого пошкодження: викрадення автомобіля, ДТП, пожежа та багато іншого. КАСКО на відміну від ОСЦПВ – добровільне страхування. Вас ніхто не змушує страхувати КАСКО, проте ОСЦПВ ви зобов'язані страхувати щороку.

КАСКО страхується на рік і покриває ту суму, яка вказана у полісі при страхуванні (Повна вартість вашого автомобіля). Вартість такої страховки – приблизно 5% вартості вашого автомобіля. У якому разі працює КАСКО? КАСКО працює за будь-якого пошкодження вашого автомобіля. Виплачується та сума, яку вам оцінили збитки. У разі угону автомобіля вам виплачують усю суму вашого автомобіля (зазначену при страхуванні).

Виняток: КАСКО є обов'язковим страхуванням тільки для автомобілів куплених у кредит, однак у цьому випадку страхова компанія повинна співпрацювати з тим банком, в якому Ви берете кредит на свій автомобіль.

Разом із КАСКО обов'язково йде в комплекті страховка ОСЦПВ. Так як КАСКО покриває тільки ваш автомобіль, вам необхідна страховка, яка покриє чужу машину, а то й не одну. ОСЦПВ коштує відносно недорого, якщо врахувати те, що страховий ліміт підняли до 160 000 грн.

ОСЦПВ також відома як автоцивілка. ОСЦПВ - обов'язковий вид страхування, який має бути у кожного автовласника. При ДТП ваша страхова покриває пошкодження іншого автомобіля, а той автомобіль, своєю чергою, покриває ваші пошкодження.

На закінчення виділимо відмінності КАСКО та ОСЦПВ:

  • КАСКО – добровільний вид страхування, ОСЦПВ – обов'язковий.

  • КАСКО покриває ваш автомобіль, ОСЦПВ – чужий. Саме тому людина, яка володіє двома страховками, у разі ДТП має перевагу.

  • Ціна КАСКО значно більша від ціни ОСЦПВ

Для оформлення полісу можна перейти на відповідну сторінку на нашій платформі.