Грузія відкрила кордони для українців

З 1 березня 2021 року Грузія відкрила кордони для українців. Це дуже приємна новина за останній час.

Грузія значно складніше переживала карантинні заходи, ніж Україна. Вони сподівалися, що одні з найжорсткіших обмежень в Європі змогли б подолати коронавірус (COVID-19). Але, на превеликий жаль, усі ці дії не принесли успіху. А оскільки Грузія – туристична країна, то за досвідом минулого року можна стверджувати, що кордони залишаться відкритими до кінця літнього відпочинкового сезону.

Правила в'їзду до Грузії в умовах карантину

Якщо Ви вже плануєте подорож до Грузії, то не забудьте купити медичну (туристичну) страховку.

Основна умова в'їзду – наявність двох ПЛР-тестів. Перший потрібно зробити у своїй країні за 72 години до приїзду (не пізніше цього часу). У ситуації, що склалася з коронавірусом, потрібно просто звикнути і, напевно, змиритися, що тести будуть обов'язковими у всі країни, які відкриються.

На даний момент у кожному місті є приватні лабораторії, в яких із задоволенням зроблять Вам ПЛР-тест для виїзду до Грузії. Але є невелика умова, яку вимагають у деяких аеропортах – потрібно мати довідку з результатом англійською мовою. Оскільки пасажирів, які не мають паперового підтвердження про результат тесту, просто не пускають у літак.

Після прильоту у Вас знову перевірять тест на наявність негативного результату. Після цього всім іноземцям (не громадянам Грузії) необхідно буде заповнити анкети із зазначенням контактних даних та адреси проживання на території Грузії.

Причиною заповнення анкети є обов'язковий ПЛР-тест на коронавірус на третій день перебування в Грузії.

Важливо! Навіть до повторного проходження тесту Ви можете вільно переміщатися територією Грузії та відвідувати будь-які місця. Ви зможете пройти повторний тест у найближчій до Вас лабораторії.

Навіть якщо Ви з якоїсь причини забудете про складання тесту повторно – Вам нагадають!

Правила та обмеження для туристів у Грузії

Ніхто не скасовував масковий режим, тому на Вас лежить обов'язок носити маску і в приміщенні, і на вулиці. Туристи, які відвідали Грузію з моменту відкриття першими, могли поїсти лише у своєму готелі. Коли погода налагодиться, то можна буде посидіти на літньому майданчику у кафе чи ресторані.

З 8 березня поновили роботу ресторани. Тепер можна відчути всю красу грузинської кухні. У Грузії є що подивитися!