Як відстежувати наявність камер фотофіксації та не отримати "лист щастя"?

Камери фіксації порушень швидкісного режиму

В Україні запровадили систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху і з кожним днем все більше камер з'являється у містах та на трасах між обласними центрами. При цьому збільшили суми штрафів за перевищення швидкості. Сьогодні, перевищивши швидкість більш ніж на 20 км/год, Вам потрібно буде віддати 340 грн, за перевищення ліміту на 50 км/год і більше – 1700 грн, а якщо було створено аварійну ситуацію, то сума штрафу становитиме 3400 грн з можливістю позбавлення прав.

Звичайно, Ви можете оскаржити постанову протягом 10 днів у вищому органі або суді. Однак, якщо Ви погоджуєтесь з порушенням, варто оплатити суму оперативно, адже при оплаті протягом 10 днів Ви заощаджуєте 50 % :)

Як відстежити камеру на маршруті?

Автолюбителі вже знайшли спосіб визначати розташування камер за допомогою програми Waze, яка крім стандартних функцій навігаційної системи також прокладає маршрути, аналізуючи пробки та інші небезпеки на дорозі:

  1. Аварійні ділянки

  2. Вибоїни

  3. Перекриття доріг

  4. Припарковане авто

  5. Збиті тварини

  6. Ремонт дороги

  7. Інші

Waze - фиксация камер

Користувачі вказують на карті точки із засідками патрульних служб, аваріями та іншими небезпеками. При цьому доступна інформація про камери автофіксації, що працюють, і є голосовий супровід, який у вигляді оповіщень вказує на наближення до них. Водій може контролювати швидкісний режим на дорозі і бачити перевищення швидкості на екрані телефону.

Звичайно, важливо дотримуватися ПДР та швидкісних лімітів, адже водії несуть відповідальність не лише за своє життя та життя своїх пасажирів, а ще й оточуючих учасників дорожнього руху!