Добровільна цивільна відповідальність (ДЦВ)

Багато хто купив обов'язкову страховку автомобіля ОСЦПВ (автоцивілка) заспокоюється і вважає, що переклали всю відповідальність на страхову компанію. Але не варто радіти передчасно, тому що для цього є низка причин.

Чому не вистачає звичайної автоцивілки?

Справа в тому, що покриття страховок на рівні законодавства обмежене та становить на 2023 рік:

  • 160 000 грн на майно

  • 320 000 грн на життя та здоров'я

Це означає, що за вартості пошкоджень вище ніж страхова сума всі збитки доведеться сплачувати Винуватцю ДТП.

Ви запитаєте, як цього можна уникнути?

Звичайно, убезпечити себе на 100% складно, але є спосіб збільшити ліміт страхової суми з майна до 1 млн. грн. (максимальне розширення залежить від обраної страхової компанії). Страховий продукт зі збільшення страхової суми називається ДГО

Що таке ДГО?

Добровільна цивільна відповідальність (ДГО) - це добровільний вид автострахування, який можна придбати виключно з основною страховкою Автоцивілки, яка розширює суму базової страхової суми.

Ця страховка збільшить відповідальність страхової компанії та убезпечить Вас від можливих витрат у разі ДТП. Ми рекомендуємо оформляти цей вид страхування під час купівлі страховки для Вашого авто.

ДГО можна купити на будь-який вид транспорту, будь то легковий автомобіль чи автобус.

Як купити ДГО для свого автомобіля та скільки це коштує?

Для того, щоб придбати ДГО, Вам потрібно вибрати потрібну суму для розширення при оформленні страховки. Посилання на калькулятор ОСЦПВ для вибору оптимальної пропозиції.

Вибравши потрібні параметри Вашого автомобіля та натиснувши на кнопку “Розрахувати вартість”, Ви отримаєте список пропозицій від різних страхових компаній. У кожній картці (компанії) є можливість вибору додаткового покриття, де зазначено суму покриття та додаткову вартість цієї послуги.

Якщо такої опції в картці компанії немає, то страхова компанія не надає можливість розширення страхової суми для обраних Вами параметрів (тип транспортного засобу, тривалість та ін.).

Висновок

Тільки Ви вирішуєте користуватися цим видом страхування чи ні, але завжди потрібно пам'ятати, що нас оточують дорогі автомобілі, ремонт яких може коштувати непосильні суми. Щоб про це не думати, потрібно додатково витратити невелику суму (платіж 1 раз на рік) при покупці основної страховки авто.

Робіть правильний вибір! А наш калькулятор та рейтинг компаній допоможе Вам підібрати найвигідніший та оптимальний варіант страховки.