Хто і коли перевіряє ОСЦПВ?

Багато хто говорить, що обов'язкове страхування ОСЦПВ потрібне тільки для того, щоб не штрафували поліцейські. І більшість цих людей роблять величезну помилку, купуючи поліс автоцивілки десь на узбіччі дороги або у незрозумілих страховиків, які ставлять невиправдано низьку ціну.

Як то кажуть скупий платить двічі. А чому? Відкриємо секрет: коли Ви страхуєтеся, автомобіль потрапляє в загальну базу застрахованих авто МТСБУ. При перевірці поліса по базі може виявитися, що Вашого автомобіля в базі немає, і тоді буде зрозуміло, що Ваш поліс «лівий». Отже, намагатися купити дешевий поліс “від поліції” можна, але Ви повинні розуміти, що Ви викинете гроші у сміття.

Логіка людей, які купують дешевий поліс, не зрозуміла. Адже, напевно, кожен розуміє, що у разі якоїсь аварії на 99% ймовірно, що йому просто не виплатять гроші. А якщо людина піде з претензіями до цього страховика або подасть на нього до суду, то швидше за все або того не буде на місці, або він взагалі скаже, що нічим таким не займається і що підпис взагалі не його.

Так от, хто може перевірити вашу страховку?

Вашу страховку ОСЦПВ спокійно може перевірити поліцейський чи співробітник ДАІ. У випадку, якщо Ви порушили правила, Вас зупинить співробітник поліції і насамперед він вимагатиме у вас документи зі страховкою. У тому випадку, якщо у Вас не буде страхового поліса, Ви будете зобов'язані заплатити штраф.

Погодьтеся, краще заплатити щорічно за страховку, ніж при кожній зупинці сплачувати суму штрафу.

Також обов'язково перевіряють автострахування при черговому техогляді. Без страховки ваша машина просто не пройде техогляд.

Думаю цієї інформації Вам вистачить, щоб зрозуміти, де потрібно страхувати автомобіль і чому страхування на узбіччі обернеться Вам у копійку.

Отже, підіб'ємо основні підсумки:

  1. Страхуватися обов'язково у надійній компанії, яка нікуди не з'їде та вчасно виплатить Вам гроші.

  2. Поліс купується не для відводу очей поліцейських, а для Вашої безпеки. Напевно, зайві витрати грошей нікого не потішать.

  3. Платити гроші за штрафи – це справа тих, хто заощаджує. Ви повинні мати страховку ОСЦПВ – підходьте до цього серйозно.

Не трапляйтеся на шахраїв. Оформити поліс ОСЦПВ можна прямо на нашому сайті. Вважайте актуальну ціну та не платіть штрафи даремно.