Страхування вантажів - швидко, надійно, професійно!

Почнемо з того, що таке страхування вантажів і що воно собою представляє?

Страхування вантажів — один із видів майнового страхування, метою якого є захист майнових інтересів власників вантажів на випадок збитків, викликаних різними видами подій (страховими подіями) у процесі транспортування вантажу.

Тобто Ви страхуєте вантаж від збитків.

Навіщо страхувати вантаж?

У нашому світі майже кожна компанія користується послугами перевезення дорогого устаткування, продукції виробництва. Виникає потреба у страхуванні від втрат. У наш час, нерідко буває втрата вантажу. У будь-якому випадку Вам колись доведеться щось перевозити, а від перерахованих вище обставин ніхто не застрахований. Ось тоді, при підрахунку збитків, стає ніяково. Це найдавніший напрям у страхуванні. Саме під час перевезення у разі різного виду мародерства страхували свої судна наші далекі предки. Тільки спільно можна було протистояти злу та виживати. Ось у яких випадках слід звернутися до страхової компанії.

Страховка діє для того, щоб:

  • Забезпечити захист від фінансових втрат, що виникають через псування вантажу, його крадіжки, поломки, пошкодження, неприйняття всієї партії або частини партії, збитків, завданих під час транзитного перевезення;

  • Забезпечити захист від фінансових претензій, які можуть бути висунуті проти власника товару на борту судна, у разі декларованої спільної аварії, коли товару шкоди не завдано.

Види страхування вантажів під час перевезення

Існують різні види страхування вантажів. Ви повинні вибрати для себе найбільш прийнятний. Прикиньте зразкову кількість вантажоперевезень за рік. Якщо менше 10, то вам підійде страхування кожної партії окремо. Якщо планований обсяг перевезень більший, скористайтеся генеральним договором страхування вантажів на рік.

Перший варіант програє другому за великої кількості вантажоперевезень. Так як у цьому випадку вам доведеться готуватися до кожного відправлення вантажу, надавати інформацію щодо кожного перевезення та витратити час на укладання договору.

У другому випадку Ви заощадите не лише час, а й свої гроші. Оскільки Ви отримаєте хороші тарифи через більший обсяг угоди.

Важливо, щоб страхувальником виступала та компанія, якій належить вантаж або відповідальний за нього згідно з документами. Інакше Ви можете не отримати страхове відшкодування.

Договір також підтримує кілька власників вантажу, це якщо вантажем володіє кілька компаній.

Застрахувати вантаж може і компанія – нерезидент України, але тільки в тому випадку, якщо маршрут проходить територією України.

Нюанси страхування вантажів при міжнародних перевезеннях

Ви не зможете застрахувати вантаж, якщо в маршруті вказано країну, на яку поширюються санкції ООН (Лівія, Куба, Іран та інші).

Вартість страхування вантажу залежить від виду транспорту, характеру вантажу, маршруту, упаковки та інших факторів.